TIEHOLIC BOUTIQUE

LOCATION:
myung-dong, joong-gu, seoul, korea

AREA:
18.50 sq.m

CHRONOLOGY:
design period: 2010.04 - 06
construction period: 2010.06 - 06

KEY MATERIALS:
epoxy resin over cement, paint over drywall, galvanized metal, acrylic panel

DESCRIPTION:
Located at the northern end of the busy Myung-dong district in downtown Seoul, this boutique serves as a showroom/shop for a necktie designer and his brand of neckties. 
Conceived as a sleek white volume inserted into a narrow lot, visibility and clarity was the key concept in its design.  Incorporating frameless glass windows and a constrasting black and white interior palette, pedestrians are visually lured to the bright and minimal interior that stands out from the busy street facade.


BEFORE CONSTRUCTION

FLOOR PLAN

CONSTRUCTION PROCESS